Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Frey, Alice

Bal masque

Privécollectie

Artikelnummer: COL 2103.002 Categorieën: , , Tags: ,

Het Bal du Rat Mort of Bal Rat Mort (bal masque) was een gemaskerd galabal dat jaarlijks georganiseerd werd in Oostende. Het Bal du Rat Mort was bekend tot ver over de landsgrenzen en kende 122 edities tussen 1898 en 2022. Aan de wieg van het bal stond onder meer de bekende Oostendse kunstschilder James Ensor. De wortels van het bal liggen in de Koninklijke Cercle Cœcilia van Oostende. Ook de schilderes Alice Frey verwoordde dit bal (zie de bijgevoegde ansichtkaart).

afmetingen 15 × 9,4 cm
0. ontwerp / vorm / datering

,

1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , ,

6. signering

, , ,

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Frey, Alice

Alice Frey werd op 25 juni 1895 in Antwerpen geboren en overleed op 30 augustus 1981 in Oostende. Aanvankelijk leerde ze voor kleermaakster waar ze later zelf les in gaf. Haar kennismaken met James Ensor bracht haar er toe (op zijn advies) een kunstzinnige opleiding aan de Antwerpse Kunstacademie te gaan volgen. Ze kreeg er onder ander les van Juliaan de Vriendt en Félix Gogo. Als kunstenares was ze actief als schilderes, aquarelliste, tekenares, illustratrice, grafica en beeldhouwster ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Frey, Alice.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bal masque'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.