Ga naar de inhoud

Theatrum Sanitais

Privécollectie

(Ref.: Wikipedia) De Taccuinum Sanitatis is een middeleeuws handboek, voornamelijk over gezondheid , gericht op een beschaafd lekenpubliek. De tekst bestaat in verschillende Latijnse versies, waarvan de manuscripten rijkelijk geïllustreerd zijn. Religieuze noch wetenschappelijke motieven konden de prikkel verklaren om zo’n beeld te creëren; alleen een gecultiveerd lekenpubliek had deze prachtige pagina’s kunnen bestellen en vervolgens kunnen lezen. In de 14e en 15e eeuw werden in toenemende aantallen talloze Europese versies gemaakt.

Vier fraai geïllustreerde complete laat 14e-eeuwse manuscripten van het Tacuinum , allemaal geproduceerd in Lombardije , zijn bewaard gebleven in Wenen, Parijs, Luik en Rome. Het Tacuinum werd voor het eerst gedrukt in 1531.

afmetingen 10,6 × 14,8 cm
0. ontwerp / vorm / datering

,

1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

,

onbekend / monogram / acroniem

Werk van onbekende kunstenaar. Uiteraard wordt nadere informatie zeer op prijs gesteld. Zowel qua kunstenaar maar ook qua voorstelling zelf.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van onbekend / monogram / acroniem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Theatrum Sanitais'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.